Trädgårdsdesign – få hjälp av ett proffs!

Hur ser din drömträdgård ut?

Vi kan hjälpa dig att förverkliga dina trädgårdsdrömmar. Vi åtar oss stora som små designuppdrag. Kanske behöver du hjälp att skapa en inbjudande grön entré till ditt hem? Eller vill du ha en modern minimalistisk trädgård som går i linje med huset? Drömmer du om en medelhavsträdgård som doftar av lavendel?

Jag som driver Enebacken trädgård & design är utbildad trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner.

Målsättningen med en bra trädgårdsdesign

Det är mycket att ta hänsyn till när en trädgård ska skapas eller omformas –  med en genomtänkt design blir trädgården mer funktionell och lättskött. Rätt växtval är A och O för att få en vacker och långlivad trädgård.

Här nedanför beskriver jag hur arbetsgången kan se ut när jag åtar mig ett uppdrag att designa en trädgård. Eftersom varje projekt är unikt kan arbetsgången skilja sig lite åt och jag är självklart lyhörd och anpassar mig efter just dina önskemål.

Arbetsgång

Hembesök

Vi börjar med att jag kommer och besöker dig. Då går vi gemensamt igenom era önskemål och vad din målsättning är. Tillsammans tittar vi på trädgårdens potential och förutsättningar. Hembesöket ger mig även möjlighet att börja fundera på lösningar och vilka växter som både passar och kommer trivas.

Idéskiss / vy

En idéskiss är en enklare ritning över hela din trädgård eller utvald del. På ritningen syns övergripande former och funktioner så som sittplatser, gångar, odlingsytor, rabatter och lekytor med mera. Färgteman och ett antal nyckelväxter är angivna. En idéskiss passar dig som vill få inspiration och själv komma vidare i arbetet med din trädgård.

Så här kan en idéskiss se ut

Exempel på en idéskiss

 

Vy – del av idéskiss.

Trädgårdsritning

En trädgårdsritning är en skalenlig ritning som du själv eller en anläggare kan använda vid anläggandet av trädgården. Ritningen kan omfatta hela trädgården eller utvald del. Du får en växtförteckning med alla perenner, buskar, klätterväxter och träd samt en planteringsplan där antalet växter och placering framgår.

Här är även alla materialen angivna – du får hjälp att välja passande sten till gångar, rabattkanter, vilken typ av spaljé som passar med mera.

En trädgårdsritning passar dig som vill ha ett färdigt förslag på hur trädgården ska utformas. Med en trädgårdsritning blir det enkelt att dela upp anläggningsarbetet över tid – kanske vill du börja med framsidan nu och göra resten nästa år?

Med ritningen blir det lätt att återuppta arbetet längre fram och ändå uppnå en sammanhållen design.

 

Exempel på trädgårdsritning

Projektledning

Vi åtar oss gärna projektledningen av hela anläggningsarbetet. Vi samarbetar med duktiga anläggare, har bra leverantörer och gör självklart allt planteringsjobb själva.

Resultat

Förhoppningsvis får vi ert förtroende att förverkliga er drömträdgård och då är slutresultatet det vi tillsammans jobbat för. Min målsättning är att du som kund ska känna att jag motsvarat era högt ställda förväntningar och färdigställt en trädgård ni kommer trivas i många år framöver.

null

Karin Nordmark

Trädgårdsmästare / Trädgårdsdesigner

Hej, det är jag som är Karin. Tack vare mina utbildningar kan jag hjälpa dig med allt från skisser, design, växtval och projektledning. Allt för att din trädgård ska bli ett ställe där du trivs. Hör av dig om du har några frågor!