Rådgivning

Behöver du någon att bolla dina trädgårdsidéer med? Eller vet du inte hur du ska få till det där skuggiga hörnet i trädgården? Kanske har du precis köpt hus och undrar vad som egentligen växer på tomten? Vill du börja odla grönsaker men är osäker på hur man gör?

Vi hjälper dig att se möjligheterna med din trädgård!

En rådgivning består av ett (eller flera) hembesök som vanligtvis tar 1-2 timmar. Under hembesöket tittar vi tillsammans på trädgården och pratar om det du har frågor kring. För att du ska få ut så mycket som möjligt av rådgivningssamtalet är det viktigt att du innan besöket har tänkt igenom vad du vill ha hjälp med och vilka frågor du önskar få svar på. Vad trivs du med i trädgården? Finns det några problem eller svårskötta områden?

Bra att ha vid ett rådgivningssamtal

  • Tomtkarta – Gäller dina frågor design och planering av tomten är en tomtkarta mycket värdefull och underlättar arbetet. Vi använder tomtkartan som ett underlag att diskutera kring och skissa på. Tomtkarta kan beställas från kommunen. Du kan även använda tjänsten Min fastighet hos Lantmäteriet för att få fram en tomtkarta (inte alla fastigheter har sin tomtkarta digitalt hos lantmäteriet). Jag jobbar helst med en tomtkarta i skalan 1:200.
  • Penna och papper – Skriv gärna ner dina frågor i förväg så att inget blir bortglömt. Penna och papper är även värdefullt för dig under besöket så att du kan föra anteckningar.
  • Inspirationsbild – Om du har sett en eller flera bilder som du gillar så kan vi använda oss av dessa för att tillsammans lägga upp en plan hur du ska arbeta med din trädgård. Behöver du mer hjälp erbjuder vi även trädgårdsdesign.

Nyfiken på hur vi kan ge dig rådgivning?

Kontakta oss idag för ett förutsättningslöst första samtal!